Voor jou, omdat je moeder bent. Belangrijke zorg die jou is toevertrouwd. Jij die iemand liefhebbend mag begeleiden in het opgroeien naar volwassenheid. En zelfs daarna zal jij er als moeder zijn zolang je leeft.

Voor jou, die moeder zou willen zijn. Je moeders ziet. Je kinderen ziet die blij zijn om ouders te zien. Als er weer een baby wordt geboren, soms een traan laat. Verlangen zonder vervulling. Pijn wat over moet gaan in aanvaarden en wat zo makkelijk klinkt.

Voor jou, die een moeder had. Zo goed wist hoe dat voelde. Zoveel liefde wat je wederzijds beleefde. Het gat wat is geslagen door haar te verliezen. Rouwen wat pijn doet. Iemand die dat alleen echt ten diepste begrijpt als je weet wat het is om dat meegemaakt te hebben.

Voor jou, die in een situatie zit waarin er geen ruimte is voor moederschap. Daar waar je redenen hebt die niemand weet. Maar ook voor jou is er een vandaag. Met pijn en verdriet wellicht.

Voor jou, die twee moeders heeft. Liefdevol ontvangen in een wereld waarin dat niet altijd vanzelfsprekend is. In een wereld waarin er altijd wel iets gevonden wordt. Jij, die vandaag dubbel viert.

Voor jou, voor wie jouw moeder er niet voor je was. Ongezien opgroeien en niet weten dat je daarin tekort kwam. Loyaliteit wat tomeloos sterk is. Je zelfs door schuld van haar toch zelf schuldig hebt gevoeld. Je wantrouwen in mensen wat onbewust is ontstaan. Dit had jij niet mogen meemaken.

Gewoon. Voor jou. Op deze moederdag.

liefs, © Jabca