https://www.linkedin.com/in/karien-kruyswijk-6b4804116/

Hier een boekrecensie. Niet omdat het moet of omdat het me gevraagd is, maar gewoon omdat ik het moedig vind als je in al je kwetsbaarheid in de openbaarheid komt met je levensverhaal. En juist dat mag omarmd en ondersteunt worden, vind ik.

Karien Kruyswijk schreef dit boek. Een dapper boek. Een spannende stap, lijkt me, om kwetsbaarheid op deze manier te tonen. Een inkijk in een leven, een relatie, een gezin. Een vrouw, een mensenleven.

Je kiest niet altijd, vaak niet zelfs, waar je wel voor komt te staan in het leven. Of voor hoe zaken in het leven veranderen door veranderende omstandigheden. En de grote vraag is altijd: hoe ga je met die situatie of omstandigheden om. En welke verantwoordelijkheid neem je daarin zelf wel of niet.

Haar ervaringen en opgedane inzichten, maar ook de momenten van in de spiegel durven kijken, zijn beeldend beschreven. Ook pijn en teleurstelling onderweg komen aan bod.

Het boeide me. In meerdere opzichten. Ook vanuit mijn werk is het altijd fijn om levensverhalen te lezen, echte situaties te lezen, te ontdekken waar we als hulpverleners goed aan doen en wat gewoon ook niet goed werkt. En dat durven toegeven. Zien we ooit echt goed het grote geheel met alle facetten? Dat is namelijk nogal wat hè, om dat te pretenderen..

Des te mooier en dus bijzonder als echte samenwerking met inwoners / ouders lukt! Ook als er kenmerken van .. zijn. Of als er persoonlijkheidsuitdagingen spelen.