https://www.linkedin.com/in/thea-van-dijk-6b62a5179/

Hierbij een boekrecensie. Niet omdat het moet of omdat het me gevraagd is, maar gewoon omdat ik het moedig vind als je in al je kwetsbaarheid in de openbaarheid komt met je levensverhaal. En juist dat mag omarmd en ondersteunt worden, vind ik.

Dit keer het boek ‘loslaten in liefde’ van Thea van Dijk

Een boek waarbij je aan het begin denkt: maar hey, alle signalen wijzen erop dat je zeker niet met die man in zee moet gaan.. doe-het-niet! Voel je dat nou niet aan?

Maar de charme en de overtuigingskracht van hem aan het begin brengen je tot een keuze en je rolt erin. En dan blijkt na korte tijd dat niets is wat het leek. Alles blijkt om de ander te draaien en niets is meer van jezelf, zeker niet de vrijheid die je als mens nodig hebt.

En na heel veel aanpassen en relativeren en kiezen voor je kinderen komt het moment dat alles je helemaal opbreekt. Je jezelf niet meer kent. Je breekt. De interne drang dat je dit niet meer wilt.

Maar hoe kom je eruit? Het lijkt een onverzettelijke berg, maar het lukt!

En dan komt alles bij elkaar, accepteer je hulp en ontdek je dat generaties jullie voorgingen in dezelfde pijn, met dezelfde onmacht. Je doorbreekt iets wat je voorgangers niet hebben gedaan. Niet gedurfd wellicht.

.. en er is weer ademruimte ..

Een pakkend boek wat zeker de moeite van het lezen waard is. Alleen al omdat hier heel veel lef voor nodig was.